Hestehvisker i Holmestrand

Tirsdag meldte politiet at to ukjente hester var ankommet Søndre Langeli gård. Nå viser det seg at en indiansk hestehvisker holder kurs der.

“En hoppe og et føll er tatt vare på ved Søndre Langeli Gård. Hestene hadde kommet gående langs veien. Ukjent hvem som eier hestene”, sto det i en nøktern melding i Vestfold-politiets logg.

Meldingen kalte ubønnhørlig på nysgjerrigheten. Ved Holmestrand politistasjon kunne stasjonssjef Ulf Malm ikke gi noen nye opplysninger om saken torsdag. Så viste et Google-søk at Søndre Langeli gård i disse dager er kurssted for hestehviskeren Ramona Sierra fra Arizona.

Sierra er pueblo-indianer og har ifølge kursnettsiden lang erfaring som healer, terapeut og hestehvisker. Ifølge Wikipedia er hestehvisking et sett med teknikker for å etablere et nært forhold til hesten. Teknikkene er basert på observasjon av hestene i friluft.

Gården har ikke besvart Jarlsbergs oppringninger.

Artikkel er publisert her: jarlsbergavis.no/nyheter/hestehvisker-i-holmestrand/s/1-67-6788483